четвъртък, 23 август 2007 г.

Honda Civic



Концептуален модел на Civic показан на Женевското изложение даде сигнал за инициативата на Хонда да констроират по-спортен, по-стилен и много по-модерен автомобил. Безспорно инженерите на Хонда са сътворили един уникален автомобил, който положи началото на нова ера в автомобилната индустрия.
Присъствието на новия Civic на пътя е осезателно, ще го забележите моментално. Той се отличава от другите автомобили, дори до толкова, че те изглеждат старомодни до него. На практика дизайнът на автомобила носи духа на Хонда, защото провокира.
Civic осмо поколение е с 35 мм по-къс и с 35 мм по-нисък от предшественика си, но пък е с 65 мм по-широк. С новите си размери и изключителната си аеродинамика, автомобилът много напомня състезателна кола.
Физиономията на колата е по-различна, по-агресивна и много стилна. Традиционната решетка е заменена с модерен стъклен панел, в които са скрити фаровете, мигачите и дори емблемата. Фаровете за мъгла са свалени ниско долу до радиаторната решетка. В тях е вграден светлинен датчик, който им позволява да се включват и изключват автоматично. Дръжките на предните врати са с нов дизайн, а задните са скрити и не се забелязват. Спойлерът на задното стъкло е направен от пластичен материал, в който е вграден третия стоп. Благодарение на него и на изключителната аеродинамика, автомобилът няма задна чистачка, което е изключение за хечбек. Панорамният стъклен покрив с централна прибираща се щора открива необикновена гледка и добавя елегантност. Отличителни елементи в задната част на автомобила са двата триъгълни ауспуха . При дизеловата версия има специални отвори преди декоративният накрайник, от където изпускат твърдите частици и по този начин ауспусите винаги са блестящи блестящи. Задните светлини също са събрани в един общ стъклен панел, който обхваща и мигачите и достига до ъглите на колата.

Няма коментари: