събота, 18 август 2007 г.

Infiniti EX представен в Щатите, но се готви и за европа Европа


Преди няколко дни се състоя премиерата на новия модел EX на луксозната марка Infiniti. Въпреки че представянето на автомобила се проведе по време на тазгодишния конкурс Pebble Beach Concours d’Elegance в САЩ, новото попълнение в серията на Infiniti ще се появи и на европеиския пазар.
Новият ЕХ е един от четирите луксозни модела (G Saloon, G Coupe и новото поколение на FX), които Infiniti ще предложи в Европа от края на следващата година. За първи път, кросовърът ще стане достояние на широката европейска публика по време на международното изложение в Женева през 2008 година. Самото навлизане на марката в Европа ще отнеме 2 години.
Infiniti EX е изобретен в Япония. Основните му габарити са дължина 4 631 мм, ширина 1 803 мм и дължина 1 589 мм. Въпреки че за момента не се знае каква ще бъде двигателната гама на европейската версия на модела, в САЩ той ще се предлага стандартно с 3.5 литров, V6 двигател с максимална мощност от 290 конски сили. Моторът на този 4х4 автомобил ще бъде комбиниран с петстепенна роботизирана предавателна кутия.
Една от най- интересните особености на Infiniti EX е неговата боя. Тя е наречена Scratch Shield и е в състояние сама да заличава малки драскотини, оставени от нокти или ключове, благодарение на смола, която е смесена с лака. Напълното възстановяване на нарушената боя отнема от 1 ден до 1 седмица.

Няма коментари: